Karadeniz bölgesinin bilinen diğer belirgin özelliği ise değişik pek çok ağaç türüne ev sahipliği yapabilecek çeşitlilikte alanları olmasıdır.

Geniş yapraklı ormanlar daha çok yıldız dağlarından Gürcistan’a doğru olan topraklar üzerindedir. Bu ormanlarda yetişen ağaç türlerinin başında; kayın, kestane, gürgen, ıhlamur, akçaağaç, karaağaç, meşe, kızılağaç ve dişbudak gibi ağaçlar gelir.
Bir diğer tür olan iğne yapraklı ormanlar ise genellikle bölgede bulunan dağların yüksek kısımlarında bulunur. Bu ormanlarda yetişen ağaçlara örnek olarak ise; sarıçam, köknar, karaçam ve ladin gibi ağaçlar verilebilir.
Orman Nedir?
Bir arada bulunan ve boyları 2 metreyi geçen ağaç topluluklarının oluşturduğu bitki örtüsüne orman denir.
- Geniş yapraklı tropikal ormanlar, bu ormanlarda orman gülü sıklıkla görülür. Nadiren anıt ağaçları görmek mümkündür.
- Karadeniz bölgesinin Yenice çevresi tabiatı koruma alanı olarak ilan edilmiştir.
- Karışık ormanlar, karışık ormanlarında sarıçam,köknar, kayın gibi ağaçlar bulunur. Bu ormanlar Orta ve Doğu Karadeniz bölümlerinin kuzey yamaçlarında yer alır.
- Yaprak Döken ağaçlardan oluşan ormanlar
Karadeniz Küre Dağları Milli Parkı Ormanı Fotoğrafları
Kayın ve göknar ormanları ile yalancı maki formasyonu Türkiye’de geniş bir yayılım alanına sahip. Küre Dağları’nın, karstik alan üzerindeki nemli karışık ormanları ise bitki türleri ve bunların kompozisyonu açısından son derece önemli. Bu ekosistem çeşitliliği içinde, var olan bilgilere göre 675 bitki taksonunun yaşadığı biliniyor, ancak uzmanlar gerçek sayının bundan çok daha fazla olduğunu tahmin ediyor.