Sürdürülebilir yaşam ve lineer yerine döngüsel ekonomi tüm insanlığın ve gezegenin geleceği için önemli. Günlük küçük ama etkili adımlar her ne kadar denizde kum tanesi kadar görünse de her bireyin plastik kullanımı azaltılması, pet şişe al-kullan-at ve denizlere gidişine seyirci kal sürecinden kısılması hayati önem taşıyan değişimler sağlayabilir. Peki icatlar? Yeni ve uygulanabilir çevre dostu inovasyonlar ile çok daha büyük fark yaratılmaz mı?
Bu icatlardan biri Hindistan’dan yenilebilir kaşıklar. Yenilebilir kaşıklar ile ilgili gelişmeye dair detaylar duyuruldu. Black Ticket Films ve The Better India, bundan böyle yemekten geriye bulaşık kalmaması lüksü ve kaşıkları yiyebilme ihtimalimize dair açıklayıcı, 3 dakikalık kısa filmi National Geographic aracılığı ile dünyaya duyurdu.
Plastiğin çevre ve sağlık için oluşturduğu tehdidin farkındalığı ile Narayana Peesapathy lezzetli ve besleyici bir alternatif yarattı: yenilebilir çatal bıçak takımı.
Haydarabad, Hindistan’dan bir araştırmacı olan Peesapathy, 2006 yılında tasarladığı rüya projesi üzerine yoğun çalışmak için işinden ayrıldı. Sonucunda hem çevrenin geleceğine, hem insanlığa son derece sağlıklı bir icat sundu.
Pirinç ve buğdayla harmanlanmış jowar (sorgum) unlarından yapılan kaşıklar hiçbir kimyasal, koruyucu, yağ, emülgatör, yapay renklendirici veya süt ürünü içermediği açıklandı. Yüzde 100 doğal, biyolojik olarak parçalanabilen bu leziz kaşıklar

hem tatlı hem tuzlu seçenek ile sunuluyor.
Milyonlarca plastik kaşık, çatal, bıçak okyanusları kirletip besin zincirimize deniz mahsulleri ile katılırken geri dönüştüremediğimiz her plastik ile kendi midelerimize zarar veriyorduk. Dünya’nın bir köşesinden duyurulan umut verici gelişmeler ile insanoğlunun çevreye duyarlı olma yolunda olduğuna dair pozitif düşünmeye sevkediyor bu benzeri sürdürülebilir icatlar.